Over de Sven Kramer Academy

Ieder kind in Nederland op het ijs

Via schaatslessen wil de Sven Kramer Academy jeugd en volwassenen stimuleren om meer te bewegen en daarmee mede een bijdrage leveren aan de toekomst van de Nederlandse schaatssport. De ultieme droom is dat ieder kind voor zijn of haar 12e jaar minimaal één keer het plezier van schaatsen heeft ervaren.

Bekijk het lesaanbod
Blauwe header home
schoolschaatsen
dots
afbeelding-links afbeelding-rechts

Schaatssport iets teruggeven

Door de milde winters wordt natuurijs helaas steeds schaarser en niet ieder kind leert hierdoor schaatsen. De toestroom van jonge schaatstalenten komt de komende jaren daardoor verder onder druk te staan. Ook beweegt bijna de helft van de Nederlandse kinderen te weinig en wordt de roep om hen meer te laten bewegen steeds groter. Sven is de schaatssport dankbaar en wil met de Sven Kramer Academy graag iets teruggeven aan de sport die hem zoveel gebracht heeft.

Mijn droom is dat ieder kind minimaal één keer het plezier van schaatsen heeft ervaren.

fila
sven-skating
Header foto home

Uniek lesprogramma

In de non-profit Academy worden de kennis, ervaring en het netwerk van Sven beschikbaar gesteld en wordt er een uniek en multidisciplinair (schaats)leerplan ontwikkeld, op basis waarvan jong en oud het plezier van (goed leren) schaatsen krijgt aangereikt. Iedere week staat een ander thema centraal en de lessen worden geleid door instructeurs die door de Sven Kramer Academy worden opgeleid. De basis van het programma is het beleven van schaatsplezier.

STP_4425

Thuisbasis Thialf

De schaatslessen van de Sven Kramer Academy starten in Thialf, de thuisbasis van Sven. De Academy heeft de ambitie om door te groeien naar verschillende locaties door heel Nederland. 

De stichting Sven Kramer Academy

STP_3924

De Sven Kramer Academy is een non-profit stichting met als doel een bijdrage te leveren aan de toekomst van de schaatssport in Nederland. Bekijk de video waarin Sven vertelt over waarom hij de Sven Kramer Academy heeft opgestart.

Plezier van schaatsen ervaren?

Meld je aan voor schaatsles van de Sven Kramer Academy

Boek je schaatsles dots dots
nieuws blauwe header